Baby's en Craniosacrale aanraking

Een van de meest voorkomende oorzaken van problemen bij baby's is de geboorte zelf. De enorme druk tijdens het geboorteproces, evenals baby-onvriendelijke methoden bij de geboorte kunnen het ontvouwen van het kleine lichaam ernstig belemmeren.
Bijzonder gevoelig voor problemen zijn de schedel en de nek. Bovendien wordt bij de geboorte de wervelkolom vaak samengedrukt en soms een beetje verwrongen.
Blokkades komen voor bij pasgeborenen, vooral na vacuüm-extractie en na keizersneden. Hoe ongebruikelijker of moeilijker het geboorteproces is, hoe vaker klachten worden ontwikkeld.
De problemen die zich bij de baby kunnen manifesteren zijn veelvuldig, b.v. moeilijkheden bij het zuigen, het verschijnsel van het huilende kind, ademhalingsmoeilijkheden, terugkerende oorinfecties, indigestie en rusteloosheid.

2de kinderfoto.jpg

De moeder en Craniosacrale aanraking

Ook voor de moeder kan craniosacraal contact tijdens de zwangerschap en na de geboorte heel ondersteunend zijn. Craniosacrale aanraking bevordert de ontspanning en harmonisatie van het hele lichaamssysteem en is daarom ideaal als voorbereiding op de bevalling.

In de nasleep van de geboorte kan craniosacrale aanraking helpen het hormonale evenwicht te herstellen. Instabiliteit van het bekken, rugpijn en andere aandoeningen kunnen gemakkelijker en sneller worden gecompenseerd.
De craniosacrale aanraking is nuttig bij het verdiepen van het contact van de moeder met haar kind. Deze verbinding heeft een grote invloed op de ontwikkeling van het kind.

Baby_005-small.jpg

Kinderen en Craniosacrale aanraking

Op latere leeftijd kunnen beperkingen die zijn ontstaan tijdens de zwangerschap of de bevalling zich manifesteren als een probleem of ongemak.
Bijvoorbeeld astma, hyperactiviteit, autisme, problemen met kaak en tanden, angsten en fobieën, bedplassen, motorische problemen, leer- en gedragsproblemen en ontwikkelingsachterstanden.
Tijdens de ontwikkeling kan elke vorm van stress, emotionele en fysieke gevolgen hebben die het kind alleen niet kan oplossen. Ook na een ongeluk, een ernstige val of wanneer een kind geopereerd is, kan craniosacrale aanraking de gevolgen elimineren of verminderen.

Flora02.jpg