Our Recent Posts

Archive

Tags

Sterven en geboren worden

Het afgelopen jaar heb ik ervaren dat sterven en geboren worden, niet louter betrekking heeft op ons lichaam, het fysiek in de wereld komen en de wereld verlaten. Er is een besef dat deze fenomenen elke dag weer plaatsvinden. Zo eenvoudig als het opkomen en ondergaan van de zon aan het begin en aan het einde van de dag. Wanneer je iets achterlaat, geliefde vrienden, een plaats of iets anders dat je lief is, is dat een loslaten. De totaliteit waarmee je kan loslaten, maakt dat iets nieuws zich in jouw leven openbaart, een geboorte. Wanneer in zo’n proces alles er mag zijn, het verdriet, de woede van het afscheid, of de angst voor het onbekende, de blijdschap voor nieuwe mogelijkheden, krijgt het leven een enorme intensiteit, en verdwijnt de angst voor zowel het leven als de dood.

De fysieke dood van mijn vader 2 maanden geleden was in dat licht een hele mooie ervaring en mijn nieuwsgierigheid voor de fysieke dood werd groter dan ooit. Het is mij duidelijk dat er geen begin is en geen einde. Dat geeft een enorme bevrijding, die ik elke dag meer wil uitnodigen. Ik hoef niets te bereiken, hoef niet anders te zijn dan ik ben. Een spel van een ziel in een menselijk lichaam.

Cranio sacraal therapie is voor mij sterven en weer geboren worden. Elke sessie weer. Voor mij en voor de client waarmee ik een sessie deel. Het is een uitnodiging om te zijn met alles wat er is, om dat lief te hebben wat er nu in het leven is en om los te laten wat je geen goed doet, te vergeven en te vergeten.

Het resultaat is, zonder er naar op zoek te gaan, ruimte, nieuwe inzichten en mogelijkheden. Een wedergeboorte.