Volwassenen

Een behandeling is een zeer individuele aangelegenheid, afhankelijk van je toestand en je wens.
Het lichaam heeft een intelligentie waar we een beroep op doen en welke ons tijdens een sessie begeleidt.
Bij aanvang van een sessie stellen we een creatieve intentie, we kunnen een bepaald trauma aanpakken of lichaam en geest eenvoudig uitnodigen tot ontspanning.

In de onderstaande onderwerpen schrijf ik meer over verschillende aspecten van mijn werk.

2014-04-06 15.12.06.jpg

Het bindweefsel bevindt zich door het hele lichaam, van top tot teen, om zo te zeggen. Het is groot weefsel dat botten, aders, zenuwen en organen verbindt en beschermt. Het bindweefsel verbindt, beschermt, ondersteunt, is rekbaar en scheidt verschillende structuren van elkaar. Met al haar eigenschappen kan het bindweefsel bij trauma complicaties compenseren, en spanning vasthouden.


Het is mogelijk dat het lichaam na een trauma niet volledig zelfstandig kan herstellen. Dan treden allereerst lokale symptomen op. In een latere fase is er vaak een verschuiving of uitbreiding van symptomen en dus mogelijk een chronische aandoening.


Door contact met het bindweefsel is het mogelijk om beperkingen, verkortingen, blokkades, disfuncties en andere onregelmatigheden in het lichaam op te sporen en op te lossen.

het bindweefsel

het brein

De hersenen zijn een elektrisch apparaat. Ze werken door middel van elektrische signalen. Ook gedachten, levens-houdingen en handelingen zijn uiteindelijk een verzameling van elektrische verbindingen. Deze elektriciteit wordt door de hersenen zelf geproduceerd en de verbindingen die vaak gebruikt worden, worden uiteindelijk voorkeurspaden. Zo worden vicieuze gedachtepatronen, emotionele gewoontes enzovoort letterlijk vastgelegd. Op bepaalde plekken ontstaan als het ware ‘statische’ ladingen en zo hebben de hersenen minder ruimte om hun volle potentieel waar te maken.
 

 

Het voornaamste doel van Cranio Sacrale aanraking is het milieu waarin de hersenen functioneren te verbeteren en de hersenen hun maximale ruimte te geven. Verandering in de werking van die bio-computer is een updating naar het ‘Hier en Nu’, naar volwassenheid, naar de volle menselijke potentie.

brain-image.jpg

het emotionele welzijn

Soms is puur lichamelijk werk niet voldoende en is er een plek dat zijn 'verhaal kwijt wil'. In dat geval gaan we praten met en luisteren naar deze plek in het lichaam.

Vragen als: Wat is er aan de hand, waar heeft dit mee te maken, wat is er nodig? geven inzicht en zorgen voor respect en ruimte om alles naar buiten te brengen.

De juiste vragen en antwoorden komen als vanzelf wanneer ze vanuit 'no mind' gesteld en beantwoord worden.

Wanneer de opgesloten emoties onderzocht, gezien en erkend zijn is het lichaam meestal klaar om het trauma op te pakken en los te laten.

Ashram07.jpg